Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Дня космонавтики у Львові відкрили виставку «Гелікоптери світу»

Напередодні дня авіації у космонавтики, який відзначають сьогодні, 12 квітня, у львівському музеї «Арсенал» відкрилася виставка «Гелікоптери світу». Про це Гал-інфо розповів голова Галицького авіаційного товариства Ярослав Янчак.

 

За його словами, на виставці представлено понад 50 моделей вертольотів різних часів і різних країн. Тут є техніка Німеччини, Австрії, Франції, США, і, звичайною, вертольотів вітчизняного виробництва. Є також модель першого вертольота, сконструйованого ще у 1918-муроці.

 

Галицьке авіаційне історико-технічне товариство було засноване у 1983 році. Об’єднує фанатів авіаційної справи, які займаються моделюванням літаків, вертольотів, організацією виставок, виданням літератури про авіацію. членами товариства є близько 100 дорослих та 25-30 підлітків.

 

Найважливіші проекти:

видано брошури «Львівський Дедалі», «Вони були першими», здано до друку книга «Крила над Галичиною – 1784 – 1939» та численні статті про першопроходців та подвижників авіації, котрі жили та працювали на теренах України 1 пол. ХХ ст.;

 

листопад 2006 - березень 2007 року в філіалі Історичного Музею, Майбутнього Музею Техніки) демонструвалася виставка «Перші підкорювачі неба», теж проведено виставки до 15-тиріччя Збройних Сил України, до 100р. з дня народження С.П. Корольова, до Дня Захисника Вітчизни та інші виставки.

 

Товариство складається з наступних відділів та секцій: історико-дослідницький відділ; історико-технічний відділ; відділ зовнішніх зв’язків; організаційно-пропагандистська секція; секція «Автоантик-ГАІТЕТ»; секція залізничного транспорту; секція «Пошук» та «Пошук-2»; секція космонавтики; секція геральдики; секція радіостезії та аномальних явищ; секція історико-технічного моделювання; секція військової символіки; аерокосмічний молодіжний гурток.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ