Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Дня Соборності відбудеться сходження на гору Ключ

Цієї суботи, 21 січня, у Національному природному парку "Сколівські Бескиди" відбудеться одноденна зимова мандрівка до водоспаду Кам'янка та сходження на гору Ключ. Як повідомила в. о. начальника управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Наталя Табака, цей захід приурочений Дню Соборності України.

"Для цього зимового сходження напередодні Дня Соборності України обрали дуже символічне місце, адже саме гора Ключ за часів Першої світової війни стала ареною кривавих боїв між Українськими січовими стрільцями та російським військом. Зараз це туристичне і дуже пам'ятне місце, яке варто відвідати кожному. До того ж краєвиди, що відкриваються з гірської вершини варті того, аби присвятити цей день подорожі в Карпати, - зазначила Наталя Табака. -  Ми вже давно співпрацюємо з велотуристичним клубом "Росинка" і кожне сходження на гірську вершину з ними є дуже цікавим, а головне – безпечним".

Сама гора Ключ (930 м) знаходиться в кількох кілометрах на південний захід від села Труханів, що на Сколівщині. Весь маршрут – середньої складності й протяжністю майже 8 км. Загалом сходження на вершину триватиме близько 5 годин. Програма передбачає вихід на гору Ключ від водоспаду Кам'янка.

Учасників заходу весь час супроводжуватимуть професійні гіди-провідники АГП "Ровінь" та гірська оперативно-рятувальна служба.

Організовує сходження на гору управління туризму та курортів облдержадміністрації спільно з туристичним клубом імені Дем`яновича та туристичним клубом "Росинка".   

Виїзд зі Львова до села Кам'янка о 8:00 від вул. Винниченка, 18. Повернення до Львова – цього ж дня о 22:00 год.

Контакти для охочих здійснити сходження - на сайті Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ