Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

До кінця року у Львові запрацюють лікарські каси

До кінця року у Львові відкриють лікарські каси – про це сьогодні, 17 листопада, під час семінару повідомив начальник головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ігор Герич.

За його словами, вчора сформовано робочу групу, яка працюватиме над створенням лікарських кас. До наступного тижня ця група буде зібрана для реєстрації, і до кінця року у Львові почнуть працювати такі каси.
„За допомогою такої системи ми зрушимо медичне страхування з мертвої точки, – зазначив Ігор Герич, - Адже 70% від виділених державою коштів іде на заробітні плати, а на охорону здоров’я населення лише 12%”.
„Для Львівщини лікарські каси матимуть велике значення”, – сказав начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.
 За його словами, мешканці вкладатимуть внески у лікарські каси для накопичення коштів, щоб у разі хвороби людина не шукала великої суми грошей для лікування. Середня ціна забезпеченої особи становитиме 10 гривень. І через три місяці людина, звернувшись до лікарських кас, може отримати допомогу до 2 000 гривень.
 Кошти лікарських кас будуть використовувати на витрати тих людей, яких держава не може забезпечити, - сказав Володимир Зуб.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ