Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До розслідування трагедії під Волновахою допустили терористів

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ провела аеророзвідку над місцем розстрілу пасажирського автобуса під Волновахою Донецької області. Про це йдеться в доповіді СММ ОБСЄ в четвер

"Безпілотний літальний апарат (БПЛА) провів політ над українським контрольно-пропускним пунктом у Волновасі та зібрав образи і відеодані оболонки ударних кратерів на місці події", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 13 січня вдень під обстріл бойовиків біля села Бугас під Волновахою потрапила маршрутка. Загинули 12 людей, 13 поранених залишаються на лікуванні.

Розслідування злочину перебуває на контролі Донецької обласної прокуратури, кваліфікується за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

У СММ ОБСЄ в четвер повідомили, що розслідуванням трагедії займатиметься робоча група у складі військових України та РФ, а також представника "днр".

"Проведення цих слідчих дій не є нашою роботою. Ми виступили з пропозицією на адресу фахівців центру з контролю і координації в Дебальцеве очолити таке розслідування", - повідомив заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу в четвер у Донецьку.

За його словами, спостережна місія ОБСЄ буде моніторити процес розслідування цієї події.

15 січня в Україні оголошено день жалоби за загиблими.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ