Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Додаткова освіта та робота не за фахом задля виїзду за кордон

Досвід роботи за кордоном є в кожного п’ятого респондента. А от отримати такий досвід були б не проти 77% опитаних.

Такі результати показало опитування, яке проводилось серед користувачів порталу hh.ua | grc. Чому й куди хотіли б поїхати пошукачі та на які компроміси вони готові? Експерти hh.ua | grc дослідили ці питання.

Головною метою трудової міграції для респондентів, які розглядають для себе можливість виїзду за кордон, є намір залишитись в іншій країні. Таку відповідь дали 40% опитаних. У цьогорічному опитуванні цінність переїзду на ПМП в іншу країну посунула з першого місця можливість заробити грошей. При цьому в 2019 році зросла кількість тих, хто вбачає в трудовій міграції можливість отримати цікавий досвід, і наразі на них припадає 27% проти 18% у 2018 році.

Водночас у 2019 році респонденти більш активно виказували свою готовність отримувати додаткову освіту та/або вчити місцеву мову задля роботи за кордоном. Такий компроміс прийнятний для 64% опитаних. А от охочих працювати не за фахом стало менше: 39% проти 65% у 2018 році. І лише 1 респондент зі 100 не готовий іти на жодні компроміси.

А от найпривабливішими для тих респондентів, які мають серйозні наміри виїхати за кордон чи просто іноді замислюються про те, щоб знайти роботу за межами України, є Канада, США та Німеччина. По 19% респондентів були б не проти попрацювати в країнах ближнього зарубіжжя (Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Чехія) та Великобританії, а 15% – в Іспанії. Найменш привабливими для опитаних виглядають ОАЕ, Португалія та країни СНД. У перших двох хотіли б працювати по 6% респондентів, а останній варіант цікавить лише 3 опитаних зі 100.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ