Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Долю коштів, зібраних на лікування дітей з Долинівки, вирішить Наглядова рада

Першочерговим призначенням коштів, зібраних на лікування дітей, постраждалих внаслідок пожежі в с. Долинівка 4 лютого, має залишатися лікування хлопчика, який сьогодні проходить лікування в Бостоні. Таке рішення прийнято сьогодні, 22 лютого, на першому засіданні організаційної громадської ради, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста протягом тижневого терміну зобов’язана розробити Положення про створення Координаційної/ Наглядової ради, яка у подальшому колегіально вирішуватиме долю зібраних коштів для лікування дітей, постраждалих у пожежі у Сколівському районі.

Глова ЛОО ТЧХ Валентин Мойсеєнко представить усі необхідні юридичні документи для створення ради та затвердження її складу, до якої учасники сьогоднішнього засідання запросили долучитись і представників засобів масової інформації. Таке запрошення ініційовано заради прозорості та об’єктивності висвітлення подальшої роботи Ради, а таких - і з метою недопущення у майбутньому різних провокаційних публікацій у медіа із даного питання.

Заступник начальника ГУОЗ Львівської ОДА Ірина Микичак наголосила, що наразі ніхто не може спрогнозувати термін лікування Андрійка у Бостоні, а також кількість грошей, яка буде потрібна йому у майбутньому. «Цього ніхто не може спрогнозувати сьогодні. Наразі хлопчик проходить курс інтенсивної терапії, яку надають американські лікарі. Нам залишається чекати і молити Бога про видужання хлопчика», - наголосила Ірина Микичак.

Окрім того, на наступному засіданні, члени Ради запланували затвердити договір між Червоним Хрестом і «Укрсоцбанком», за яким залишок коштів у розмірі 1,5 млн грн залишатиметься на депозитному рахунку за ставкою не менше 15% річних, і Червоний Хрест отримуватиме щомісячні проценти з метою їх подальшого використання для лікування дітей.

Окрім того, рада вивчить можливість укладення договору з авіакомпанією, яка в разі виникнення аналогічних до пожежі в с. Долинівка ситуацій транспортуватиме постраждалих дітей до Бостона за більш вигідною ціною.

Більшість жертводавців також підтримали пропозицією встановити приблизний об’єм коштів, необхідний для подальшого лікування хлопчика з Долинівки і його наступні соціальні потреби й використати зібрані кошти, перш за все, власне на ці потреби.

Важливо наголосити, що кошти наразі не розподіляють жодним чином – вони продовжують лежати на депозитному рахунку і перебуватимуть там до визначення суми коштів, необхідної для потреб хлопчика.

Один із меценатів, депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич також виступив із пропозицією звернутись до голови Львівської ОДА Михайла Костюка, голови Львівської облради Олега Панькевича, Львівського міського голови Андрія Садового та депутатського корпусу Львівської міської ради із пропозицією виділення коштів із міського та обласного бюджетів із можливим залученням коштів Держбюджету для ремонту приміщень опікового відділення у Львові, адже американські лікарі готові надати медичне обладнання.

Як пропозиція на майбутнє, також учасниками зібрання схвалено рішення про створення громадського Фонду із певним резервом коштів, які можна використати за потребою у разі виникнення інших нещасних випадків на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ