Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Домен GOV.UA буде адмініструвати держава

Як стало відомо Гал-інфо, Верховна рада підтримала законопроєкт 7357 "Про реєстрацію доменних імен".

Цей Закон визначає правові та організаційні засади реєстрації, продовження реєстрації, перереєстрації, видалення доменних імен органами виконавчої влади, іншими органами державної влади та органами  місцевого самоврядування в домені GOV.UA.

Домен GOV.UA – публічний домен другого рівня у домені верхнього рівня .UA з унікальним позначенням, який використовується виключно органами виконавчої влади, іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, делегований відповідно до чинних норм та регламентів.

На сьогодні адміністратором домену GOV.UA є суб’єкт господарювання приватної форми власності – ТОВ «Хостмайстер», що здійснює заходи з адміністративного супроводу спеціального публічного домену, забезпечення його працездатності та здійснює заходи з технічного супроводу Реєстру. Тому, склалась не сприятлива ситуація, адже, приватна компанія, за законодавством, не має права впливу на органи виконавчої влади, інші органи державної влади та органи місцевого самоврядування, зобов’язувати до виконання та здійснювати контроль за виконанням законодавства згаданої категорії суб’єктів.

З цього виникає потреба того, що функції з адміністрування та технічного супроводу доменних імен у домені GOV.UA мають бути відокремлені та, функція адміністрування повинна виконуватись виключно органом державної влади, а не суб’єктом приватної форми власності.

Дані зміни підтримали 282 народних депутати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ