Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Доопрацювання конституційної реформи має розмежувати повноваження Президента та уряду – Ігор Коліушко

Доопрацювання конституційної реформи насамперед повинне стосуватися тих норм, які породжують конфлікти і протистояння між Президентом і главою уряду. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив радник Президента Ігор Коліушко.
«Сьогодні виникає низка питань із повноваженнями Президента та глави уряду, які пересікаються в певних правових площинах. Насамперед це питання, які породили конфлікти між Президентом і урядом. Відтак положення Конституції повинні бути сформульовані таким чином, щоб тлумачити їх однозначно. Також неврегульованим є питання контрасигнації указів Президента та процедура призначення міністрів. Необхідно зараз розглянути і питання реформування місцевого самоврядування, обговорити спірні моменти», – сказав Ігор Коліушко.
За словами радника Президента, ще не відомо про склад конституційної комісії, але він висловив сподівання, що також буде запрошений взяти участь у її роботі.
«Я переконаний, що, крім усього, вибори до місцевих рад та до парламенту повинні бути розмежовані у часі. Виборець повинен робити свій вибір свідомо, а не голосувати за паровози. Громадяни повинні знати, хто їде у поїзді під назвою партійний список», – додав Ігор Коліушко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ