Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Допомога учасникам АТО, розвиток громад та ремонт доріг – пріоритети бюджету Львівщини-2016

Напередодні Львівська обласна рада прийняла бюджет на 2016 рік. Цьогоріч його розмір перевищив 9 мільярдів гривень. «Головними пріоритетами цьогорічного бюджету, окрім поточного забезпечення життєдіяльності області, є продовження активного ремонту доріг, сприяння розвитку місцевих громад через конкурс мікропроектів та соціальна допомога учасникам АТО» - говорить представник «Народного контролю» в обласній раді, секретар бюджетної комісії Андрій Ковч.

За словами депутата,  цьогоріч на фінансування конкурсу мікропроектів Львівською облрадою передбачено 35 млн грн. «Будь-яка громада області може претендувати на отримання частини з цих коштів, - зазначив Андрій Ковч, - головне, переконати конкурсну комісію, що саме їхній проект допоможе вирішити нагальні проблеми мешканців області».

За наполяганням депутатів від «Народного контролю», у конкурсі мікропроектів можуть брати участь і міста обласного значення. Їх в області дев’ять. «Хоча спочатку йшлося про те, щоб гроші були спрямовані виключно в сільську місцевість, ми змушені були виправляти помилку уряду, який переклав на плечі міст обласного значення фінансування професійно-технічної освіти, що є непосильною ношею для них, можливо, окрім Львова. Допустивши міста обласного значення до коштів Програми мікропроектів ми хоча б трохи вирівнюємо ситуацію», – наголосив Андрій Ковч.

Також депутати затвердили Комплексну програму соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їхніх родин, а також родин Героїв Небесної сотні на 2016 - 2019 роки.

На реалізацію заходів програми в обласному бюджеті Львівщини закладено 26,7 млн. Ці кошти будуть спрямовані на одноразову допомогу в розмірі 100 тисяч гривень родинам, родичі яких загинули під час проведення АТО, адресну грошову допомогу демобілізованим воїнам, які повертаються з АТО, соціальні виплати родинам Героїв Небесної Сотні,  виготовлення та встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих  під час АТО та Героїв Небесної Сотні .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ