Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Два українських виші вперше включено до рейтингу Times

Два українських університети: Київський національний університет ім. Т. Шевченка та Харківський національний університет ім. Каразіна вперше включено до щорічного рейтингу World University Rankings 2015/16 британського видання Times Higher Education. Обидва університети представлені у категорії позицій від 601 до 800. За інформацією сайту osvita.ua.

Загалом до топ-800 рейтингу Times увійшли 147 американських університетів. California Institute of Technology вже вп'яте поспіль посідає перше місце в таблицях Times Higher Education.

За California Institute of Technology розташувались Stanford (3), Massachusetts Institute of Technology (5), Harvard (6), Princeton (8) і University of Chicago (10).

Британські Oxford (2), Cambridge (4) і Imperial College London (8), а також швейцарський ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology Zurich (9) - заповнюють інші місця у першій десятці світових університетів.

Інші країни Європи також змогли проявили себе. Німеччина має 20 університетів в топ-200, що на вісім навчальних закладів більше, ніж минулого року, разом з тим Нідерланди мають 12 університетів у топ-200, у порівнянні з 11 в 2014-му. У той же час, швейцарський ETH Zurich є першим не англо-американським вишем у топ-10 рейтингу за останні десять років. В цілому, Європа представлена 345 навчальними закладами у топ-800 університетів світу.

Університетом номером один в Азії вперше за 12-річну історію рейтингу визнаний National University of Singapore.

Усього в рейтингу 2015 року представлені університети з 70 країн, що на 29, більше ніж минулого року.

Рейтинг Times Higher Education World University Rankings 2015/16, підготовлений Thomson Reuters, оцінює університети світового класу по усіх ключових напрямах їх діяльності: викладання, досліджень, трансферу знань і міжнародній перспективі, використовуючи при цьому 13 показників ефективності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ