Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двадцятирічній мешканці Городоччини вручили ключі від квартири

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
Сьогодні, 7 вересня, двадцятирічна Уляна Саврук, дитина, позбавлена батьківського піклування, з Городоччини отримала ключі від власного помешкання. Про це повідомили 7 вересня у прес-службі ЛОДА.

Батьки залишили дівчинку маленькою. З 10-ти років вона виховувалась у прийомній сім'ї в селі Завидовичах, що у Городоцькому районі. Там і закінчила навчально-виховний комплекс. 

Житло придбали за кошти субвенції з державного бюджету у місті Новий Калинів, що на Самбірщині. Загальна вартість помешкання склала 365 тисяч гривень. 

Вибір розташування квартири - не випадковий. Дівчина навчається в Дрогобицькому педагогічному університеті імені Івана Франка та філологічному факультеті на кафедрі української мови. 

За словами Уляни Саврук, вона одразу почне облаштовувати нову домівку, адже перевагою для неї є те, що діставатися до навчального закладу відтепер буде значно легше.  

Квартира складається з однієї житлової кімнати, кухні, санвузла, а загальна її площа становить понад 32 м2.

"Дуже хочу, аби Уляна у новій домівці жила у справжньому затишку та добробуті. Намагаємося справу з придбанням житла дітям-сиротам і дітям, які позбавлені батьківського піклування, не затягувати. Держава не затримує коштів, і найчастіше тільки від місцевих адміністрацій залежить, як швидко якісну і добру квартиру знайдуть і передадуть дитині. Для мене особисто важливо - аби власну оселю отримали максимально багато дітей, які потребують нашої з вами підтримки", - зазначив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод.

Нагадаємо, що 3 вересня  відбулось чергове засідання Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області. У межах наради присутні розглянули пропозиції для придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, зокрема у Бродівському районі та Славській ОТГ. 

Відтак, під час Комісії визначили три житлові об’єкти для 4 дітей: однієї дитини-сироти та трьох осіб з їх числа. Упродовж тижня Комісія проінспектує житлові умови запропонованих помешкань та прийме відповідне рішення про придбання.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, сироті з Дрогобича на день народження подарували квартиру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ