Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві депутатські комісії ЛМР виступили проти львівського крематорію

Комісія фінансів та планування бюджету, та комісія інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики вирішили не давати дозвіл ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" на закупівлю кремаційного обладнання для міського крематорію на умовах лізингу.

Як зазначила під час обговорення питання заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, на сьогодні у Львові є мало місць для поховання людей, працює практично лише один цвинтар, а щодня у місті помирає 20-30 осіб. Влада Львова, має рік-півтора часу для того щоб вирішити питання з похованням померлих. Тому гостро стоїть питання з будівництвом міського крематорію.

Ірина Маруняк повідомила, що станом на сьогодні працює робоча група з цього питання, також проведені громадські слухання, отримане позитивне рішення містобудівної ради, проведене соціологічне опитування мешканців, де більшість підтримали це питання. Також на найближчій сесії розглянуть питання детального плану території де буде побудовано міський крематорій. 

На сьогодні крематорії працюють тільки в чотирьох містах України - Києві, Одесі , Харкові та нещодавно збудований в Дніпрі. За наведеними даними в Харкові та Києві кремують 55% померлих, в Одесі 14 %.

Але все вищенаведене не переконало членів двох депутатських комісій підтримати це питання.

"Я на щастя не буду підтримувати це питання. Я думаю, що людина це є Боже творіння яке має гідність. І вона має право бути похованою по християнських звичаях. Я вважаю, що є достатньо землі. Зараз тим більше адмінреформа, у нас буде доєднано багато землі в межі Львова, я думаю, що ділянку для поховань гідно людей можемо знайти", - зокрема зазначив член комісії  інженерного господарства, депутат Львівської міської ради від "Української галицької партії" Мирослав Данилків.

Нагадаємо, як раніше зазначив Андрій Садовий, у цьому році місто планує отримати відповідні погодження та здійснити необхідні закупівлі.

"Ми займаємось питанням побудови крематорію. У цьому році ми плануємо всі відповідні закупівлі. Тут була тривала моральна дискусія. Ми збирали раду єпископів, і всі сказали, що готові. Ми почали цю роботу ще в минулому році, просто для будівництва необхідно зібрати багато дозволів та погоджень. Робота триває, і в цьому році буде завершена", - сказав Садовий в ефірі радіо "Львівська хвиля".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ