Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві студентки Львівського медуніверситету врятували чоловіка, якому стало погано у трамваї

У середу, 22 вересня, у Львові у трамваї №2 стало погано чоловікові і дві дівчини надали йому медичну допомогу, і так врятували йому життя.
фото - пресслужба ЛНМУ ім. Данила Галицького

Про це інформує пресслужба ЛНМУ ім. Данила Галицького.

Повідомляється, що студентки 6-го курсу медичного факультету №2 Університету Христина Библик та Єлизавета  Шепель після занять  їхали трамваєм №2, коли раптом одному із пасажирів стало погано – він почав втрачати свідомість. Швидко оцінивши ситуацію, студентки визначили, що у чоловіка проблеми із серцем. Відтак за допомогою ще кількох пасажирів, що були поруч, хворого поклали на підлогу і почали його реанімувати.

Як розповіла Єлизавета Шепель, за порадою викладачів Університету завжди возила із собою маску-клапан для штучного дихання. Під час проведення серцево-легеневої реанімації в трамваї він якраз придався. Саму процедуру штучного дихання здійснювала Христина Библик. Закритий масаж серця допомагав робити ще один пасажир – молодий хлопець, що мав достатньо сил ритмічно давити на грудну клітину пацієнта. Дівчата кажуть, що реанімаційні заходи виконували десь хвилин 10, поки не приїхала "швидка".

За цей час у чоловіка серце зупинялося двічі. Згодом хворого доправили до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні, де його стан вдалося стабілізувати. На думку завідувача анестезіолого-реанімаційного відділення №1 Олега Півня, врятувати життя пацієнтові вдалося передусім завдяки професійним діям студентів, що надавали невідкладну допомогу.

До слова, у дівчат, як виявилося, вже був аналогічний досвід – обидві вони працювали свого часу медсестрами в реанімаційних відділеннях лікарень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ