Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові розпочала прийом пацієнтів "Університетська лікарня"

10 відділень стаціонару й назагал 22 структурних підрозділи - в такому режимі розпочала роботу перша в Україні багатопрофільна "Університетська лікарня" філія Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Як повідомили на сторінці Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, з початку липня "Університетська лікарня" розпочала повноцінну роботу. Прийом пацієнтів здійснює як амбулаторне, діагностичне відділення, так і стаціонар.

Цьому передувало кілька місяців напруженої організаційної роботи з передачі майна лікарні Львівської залізниці від міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України до Міністерство охорони здоров'я України, а відтак – до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. 

Окрім того, належало вирішити питання з переведенням на нові місця праці колишніх працівників лікарні залізниці. 

Завдяки активному сприянню особисто міністра охорони здоров`я України Віктора Ляшка  та послідовній активній позиції ректора Університету, професора Ореста Чемериса організаційні та юридичні питання було вирішено.

Як повідомила виконувачка обов`язків головної лікарки Університетської лікарні, професорка Тетяна Яворська, за неповний місяць відділення первинної медичної допомоги уклало декларації на медичне обслуговування з майже 3500 пацієнтів, як дорослих, так і дітей, майже 6.5 тисяч пацієнтів було із амбулаторними зверненнями.

Поступово починають приймати пацієнтів стаціонарні відділення лікарні, які відновили роботу з 8-го липня. За цей час тут було прооперовано більше сотні хворих.

Повноцінно ведуть роботу:

  • 10 відділень стаціонару 
  • 22 структурних підрозділи лічниці. 


Із 280 ліжок хірургічного та терапевтичного профілю вже заповнено 215.  Зараз триває робота із відновлення функціонування ще кількох відділень стаціонару: гінекологічного, офтальмологічного. Очікується, що до кінця цього року, за сприяння МОЗу Університетська лікарня отримає додаткове обладнання – ангіограф та новий магнітно-резонансний томограф. Це дасть змогу надавати якісну медичну допомогу при інфарктах та інсультах, а відтак відкрити нові відділення та укласти договори на додаткові пакети на медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з Національною службою здоров`я України. 

До слова, на сьогодні Університетська лікарня має з НСЗУ Національна служба здоров'я України  підписані договори на 14 пакетів медичної допомоги – амбулаторної та стаціонарної.

На початку серпня в клініці відновлять заняття для лікарів інтернів (практичні навички із спеціалізації тут здобуває більше 20 інтернів ЛНМУ різних років навчання). Тоді ж активно розпочнуть роботи з облаштування приміщень для університетських кафедр та занять студентів. 

Головне -  є розуміння, що колаборація лікувальної установи з навчальним закладом в кінцевому результаті є взаємовигідною.

Нагадаємо, що «Університетська лікарня» філія  ЛНМУ ім. Данила Галицького – перший в Україні багатопрофільний медичний заклад, який об`єднаний із навчальним. Створення такого симбіозу має на меті поліпшення рівня підготовки медичних кадрів, збільшення практичної складової в навчальному процесі, а також привнесення наукових розробок, новітніх технологій та ідей у практичну медицину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ