Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

При львівському медуніверситеті створять університетську лікарню

Ухвалено рішення про передачу майна Львівської залізничної лікарні для створення університетської лікарні. Про це повідомили в МОЗ України.

Уряд підтримав рішення про передачу майна виробничого підрозділу «Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті» філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України для створення Університетської лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

«Створення потужних університетських лікарень є ключовим кроком до покращення якості медичної освіти та медичної допомоги в Україні. Університетська лікарня Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького буде спроможною забезпечити високий рівень практичної підготовки студентів та інтернів, удосконалення навичок у практикуючих лікарів, медичних сестер й інших фахівців сфери охорони здоров’я, збереження професійних навичок викладачів. Університетська лікарня стане платформою для впровадження сучасних технологій діагностики і лікування та залучення найкращих, в тому числі вузькоспеціалізованих фахівців до надання медичної допомоги пацієнтам як запоруки її високої якості», — зазначив міністр Віктор Ляшко.

Планується, що університетська лікарня буде отримувати фінансування за надання медичних послуг за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. Це сприятиме створенню стійкої фінансової бази для забезпечення якісної медичної допомоги та підготовки медичних фахівців.

Для України створення університетських лікарень стане однією з ключових складових плану відновлення мережі медичних закладів у воєнний та післявоєнний періоди. Це потужний чинник сприяння залученню інвестицій у формування і розвиток медичної інфраструктури та підвищення престижності праці медичних працівників, що сприятиме соціальному і економічному розвитку, підвищенню загальної привабливості міст і регіонів України.

Нагадуємо, що відповідно до ухваленої Урядом у вересні 2023 року постанови щодо реалізації рамкової угоди про економічне співробітництво між урядами України та Австрії Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького визначений відповідальним замовником одного з проєктів — будівництва національного реабілітаційного центру з комплексом для реконструктивної хірургії, що працюватиме у складі університетської лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ