Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Двох працівників патрульної поліції Львова через перевищення службових повноважень відсторонено від займаних посад

Двох працівників патрульної поліції Львова через перевищення службових повноважень відсторонено від займаних посад. Зокрема йдеться про випадок, який стався 5 грудня 2015 року, коли патрульні затримали громадянина та одягнули на нього кайданки. При цьому, відповідно до висновку судово-медичної експертизи, останньому було завдано легких тілесних ушкоджень. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратурою Львівської області двом працівникам патрульної поліції м. Львова повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (вчинення перевищення влади та службових повноважень, тобто в умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам громадянина, а також державним інтересам, та супроводжувалися насильством, погрозами застосування насильства, застосуванням спеціальних засобів і болісними та такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування).

Сьогодні, 30 березня, Галицьким районним судом м. Львова підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та відсторонено їх від займаних посад.

Довідково. Санкція ч. 2 ст. 365 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ