Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директора Yakaboo звільнили з посади за сексистські вислови в сторону жінок

Вчора СЕО Yakaboo Іван Богдан припустився дуже прикрої помилки, невдало висловившись про жінок під час публічної дискусії. Це викликало неабияке обурення у жіночої сторони.

Під час вчорашньої зустрічі українських популяризаторів читань "Українська книга: після війни, геть від Москви" Іван Богдан заявив, що жінки витрачають на книжки кошти, які їм дають чоловіки. Тим самим чоловік принизив більшу частину клієнтури видавництва. 

У нього запитали, як наразі виглядає середній український читач і загалом – хто він. Іван Богдан відповів, що нікому не цікаво слухати статистику, проте сказав, що більше книг купують жінки. Проте він одразу додав, що фінанси, які витрачають жінки на книги, вони начебто беруть у своїх чоловіків.

"Більше купують жінки. Ну, як завжди, витрачають кошти, які заробляють чоловіки",

– сказав гендиректор Yakaboo.

Сьогодні компанія Yakaboo заявила, що його висловлювання не сумісне з їхніми цінностями, культурою та поглядами, які сповідує компанія, їхні акціонери та команда. Тож у зв’язку з цим керівництво ухвалило єдине можливе рішення і відсторонило Івана Богдана від управління компанією.

Також прокоментував своє звільнення й сам Іван Богдан. На своїй сторінці в фейсбуці чоловік просив вибачення за сказані слова та повідомив, що йде з посади СЕО.

"Хочу публічно принести всім свої щирі вибачення. Мій невдалий вислів вчора під час панельної дискусії про портрет сучасного українського читача викликав у соцмережах справедливе обурення.

Я усвідомлюю, що такі формулювання неприпустимі у жодній формі та за будь-якої ситуації.
Повірте, я дуже жалкую про вчорашній інцидент. Ніколи так не мислив та не маю жодних упереджень в гендерному питанні. Це важливий урок для мене. Я усвідомлюю всю відповідальність і розумію наслідки. 

Ми у компанії прийняли непросте, але правильне спільне рішення - я йду з посади СЕО Yakaboo.", - написав Іван Богдан. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ