Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Дитячі музи, як сучасні аркебузи" - нова культурна ініціатива від Фонду Франка

У сучасному світі, де технології змінюють наш підхід до культури, Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Українського культурного фонду презентував свій новий проєкт – “Дитячі музи, як сучасні аркебузи”. Він є логічним продовженням конкурсу “Стежками Каменяра”, у якому за 6 років проведення взяли участь 12 000 дітей з усіх областей України.

На думку авторів проєкту, підтримка шкільної молоді не просто нагальна потреба, а стратегічна інвестиція у майбутнє нації, яка дає можливість підтримати креативних дітей, вселити у них надію і дати відчуття причетності до українського культурного простору, що є актуальним особливо в наш час – час російської воєнної та інформаційно-пропагандистської агресії й окупації окремих українських територій.

У рамках проєкту було видано Альманах накладом у 1000 примірників, у якому представлено 150 найкращих дитячих творів, котрі стали переможцями у конкурсі «Стежками Каменяра». 34 дитячі твори, які було визнано найкращими фаховим журі, позначені QR-кодами, що відкривають доступ до захопливих відеодекламацій у виконанні відомих українських митців, захисників та громадських діячів.

Організатори зазначають, що переможці конкурсу отримають це унікальне видання в подарунок, а 850 примірників вже у дорозі до шкільних бібліотек. Тож ця культурна скарбничка буде доступною для молоді кожного куточка нашої країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ