Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні презентували оновлений чат-бот для соціалізації підлітків під час війни

Міжнародний фонд Івана Франка презентував оновлену версію мультимедійного чат-бота в Телеграмі «Віртуальний друг», який покликаний допомогти підліткам адаптуватися до сучасних викликів і війни зокрема.

Особливість оновленого чат-бота «Віртуальний друг» – це можливість отримати відповіді на актуальні питання, спричинені російською військовою агресією: «Мені страшно», «Я втомилась від війни», «Як пережити повітряну тривогу?», «Ми біженці. Сумую за домом» та «Як вижити в окупації?». Відома телеведуча Ганна Гомонай, втілюючи образ Лесі Українки та використовуючи її життєпис і творчу спадщину, дає поради, як діяти у цих екстремальних ситуаціях. Нові відеоблоги з Лесею Українкою, які інтегрували у чат-бот, вдало доповнили поради Івана Франка, котрими вже скористалися понад 8 000 підлітків. Організатори зазначають, що це була вдала спроба інноваційного поєднання української культурної спадщини, психологічної підтримки і новітніх технологій.

Презентуючи чат-бот «Віртуальний друг», Міжнародний фонд Івана Франка організував панельну дискусію на тему «Психологічна підтримка підлітків у час війни». Народний депутат України Михайло Цимбалюк, директорка департаменту Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Алла Тарасюк, а також психологи Ольга Хмелєва-Токарєва з Інституту післядипломної освіти Університету імені Бориса Грінченка та Катерина Сарданова із психологічної служби Київського національного університету імені Тараса Шевченка відзначили необхідність психологічної підтримки українців, поділилися статистичними даними і реальною ситуацією в Україні та закладах освіти зокрема. Ольга Гураль, директорка Київського музею видатних діячів української культури, та Святослав Пилипчук, голова правління Фонду Франка, професор Львівського університету, відзначили вдалий вибір постаті Лесі Українки для проєкту і зазначили, що такий тандем буде корисним не лише для соціалізації, але й створить умови відвертого і комфортного спілкування для підлітків-дівчат, які користуються порадами чат-бота найчастіше.

Команда проєкту вважає, що віртуальний діалог значно полегшує процес комунікації у підлітків з девіантною поведінкою. Крім того, «Віртуальний друг» доступний у Telegram цілодобово за посиланням, а спілкування є абсолютно конфіденційним, безкоштовним та безпечним.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ