Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Екс-депутат Ігор Осташ привіз до Жидачева Рушник Національної Єдності

20 січня у Жидачівському міському Будинку культури «Папірник» напередодні Дня Соборності і Свободи України відбулася зустріч із відомим українським політиком Ігорем Осташем, який з 1998по 2006 рік представляв Жидачівщину у Верховній Раді України, а з 2006 по 2011 рік був Послом України у Канаді. Попередній раз він відвідав район під час відзначення 20-ї річниці Незалежності України. На цей раз Благодійний фонд Ігоря Осташа організував представлення перед громадськістю Жидачівщини Рушника Національної Єдності, який привезли до Жидачева у скрині із Петриківським розписом, повідомили у Жидачівській РДА.

Оберіг України довжиною 9 м. 30 см. був виставлений на сцені Будинку культури. Ігор Осташ Різдвяними віншуваннями привітав жидачівців та інформував їх про те, що до створення Рушника Національної Єдності долучилася і більш як півторамільйонна громада українців Канади, а два кольори української вишивки «червоний і чорний» є споконвічними символами долі України і доволі складно говорити про те, які кольори переважають у сучасному житті України. Автори ідеї його створення Микола і Тамара Степаненки розповіли про кількарічну роботу в різних регіонах України та за її межами із створення Рушника Національної Єдності, про тисячолітню традицію розвитку української вишивки, про важливість духовного і національно-культурного єднання українців, про участь у створенні Рушника не тільки українців, а й росіян, татар та представників інших національностей, які живуть в Україні.

Представниця «Союзу Українок», уродженка с. Заріччя Жидачівського району Любов Камінська розповіла про участь Львівщини та представників Жидачівщини у створенні Рушника Національної Єдності. В ході проведення заходу було представлено сучасні колекції одягу із елементами української вишивки, які демонстрували чарівні українські дівчата. Було підтримано пропозицію щодо початку роботи над створенням регіонального Рушника Національної Єдності, оскільки багато регіонів України їх створили, а на Львівщина цим ще не може похвалитися.

Завершилася презентація спільним виконанням учасниками заходу «Пісні про рушник» та Різдвяної коляди. Аналогічний захід цього ж дня відбувся у Народному домі м. Ходорова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ