Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Екс-голові львівського окружного виборчкому знову дали 2 роки умовно

Апеляційний суд Львівської області сьогодні, 29 січня, ухвалив рішення щодо колишнього голови Львівської окружної виборчої комісії Ігоря Кравчука. Вироком суду його засуджено до обмеження волі строком на два роки з відтермінуванням виконання вироку на 1 рік. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з судової зали.

Нагадаємо, прокуратура Львівської області оскаржувала попередній вирок апеляційного суд, вважаючи його занадто м’яким і вимагала для голови комісії покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 4 роки. Сам Ігор Кравчук вини своєї не визнає. За його словами, представники Партії регіонів організували щодо нього підставу, а він не передавав грошей членам виборчкому. Крім того, Кравчук наголошує на недостатності доказів для визнання його вини. Зокрема, не була проведена належна експертиза грошей, відео також факту передачі хабара не зафіксувало.

Додамо, що Ігор Кравчук уже відбув півторарічний термін покарання. Як це буде зіставлено з сьогоднішнім вироком, наразі невідомо. 4 лютого о 14.30 суддя Апеляційного суду Львівської області зачитає вирок повністю. Тоді все і з’ясується.

Нагадаємо, 29 вересня 2010 року Кравчука було затримано працівниками СБУ у Львівській області за підозррою у підкупі членів ОВК.

Згідно з вироком суду від 1 липня 2011 року Кравчука визнано винним і засуджено до обмеження волі на 2 роки, але, згідно із ст. 75 ККУ звільнено від відбування призначено покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік. Апеляцію на це рішення подали і прокуратура, і засуджений.

Відтак 19 вересня 2011 року Апеляційний суд Львівської області скасовує рішення суду першої інстанції в частині звільнення Кравчука з випробувальним терміном і визнає засудженим у виді обмеження волі на 2 роки.

У касаційній скарзі І. Кравчук попросив скасувати вирок апеляційного суду і закрити проти нього справу через невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи. Кравчук посилався на те, що не було здійснено експертного дослідження речових доказів, що Ящишен і Котенко, яким він, начебто давав хабара, потерпілими визнані неправомірно, не встановлено мотиву злочину, не конкретно пред’явлено звинувачення.

23 жовтня 2012 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ частково задовольняє касацію Кравчука і приймає рішення, що вирок Апеляційного суду Львівської області від 19 вересня 2011 року підлягає скасуваню як постановлений з істотним порушеням вимог кримінально-процесуального закону. Відтак ВССУ відправив справу на новий апеляційний розгляд, який і був запланований у Львові на сьогодні, 29 січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ