Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Садового затягують е-квиток і лобіюють Easy Pay

Нагадаємо, напередодні заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий заявив, що у Львові на зупинках громадського транспорту пропонують встановити термінали з продажу квитків.

За словами чиновника, при перегляді тарифу на проїзд в електротранспорті пропонуватимуть запровадити різницю між тарифом у водія і тарифом на квиток, придбаним в інших місцях.

«Для цього на більшості зупинок електротранспорту буде встановлено термінали, де можна буде, або за готівку, або банківську картку придбати квиток. Ці термінали будуть встановлені за кошти інвестора, і навіть «Львівелектротранс» буде отримувати кошти за оренду", — додав Андрій Білий.

Також на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради Білий повідомив, що цим “інвестором” буде компанія Easy Pay.

В презентації були використані ілюстрації терміналів Easy Pay.

Схоже заступник Андрія Садового забув, що у Львові триває процес впровадження системи електронного квитка. Єдиними оператором системи, буде ЛКП "Львівавтодор", який збиратиме кошти за перевезення і буде оплачувати всім перевізникам за виконану транспортну роботу. Для чого у Садового вирішили віддати  частину коштів за перевезення приватній компанії ще до оголошення результатів тендеру на впровадження електронного квитка наразі невідомо.

Також чиновники замовчують, на яких умовах було здане місце в оренду під розміщення даних терміналів, чи був проведений відповідний інвестиційний конкурс серед операторів збору платежів, який відсоток з платежів буде залишатись в Easy Pay, та яким чином компанія отримала можливість збирати кошти з пасажирів громадського транспорту?

Як повідомив депутат ЛМР Ігор Телішевський, обговорення даного питання буде ініційоване на пленарному засіданні Львівської міської ради.

Фото з Facebook сторінки одного з працівників ЛЕТ.

А тим часом у Львівських трамваях, в авральному темпі, вже почали монтувати платіжні термінали Easy Pay. Хоча на засіданні виконавчого комітету мова йшла лише про зупинки громадського транспорту.

Зазначимо, з липня 2019 керівником ЛКП "Львівелектротранс" є Свищо Андрій Михайлович.

Нагадаємо, як повідомляли джерела Гал-інфо, існує реальна загроза, що тендер ЄБРР на впровадження системи електронного квитка в місті Львові можуть скасувати.

Довідка.

За даними з відкритих джерел Easy Pay - система прийому платежів, що розпочала роботу в 2007 році на базі компанії EasySoft, яка є розробником даної системи. EasyPay в 2007 заснував Авраменко Олексій. Першим інвестором виступив Авраменко Володимир Федорович-власник корпорації АВК яка входить у ТОП 100 світових виробників кондитерських виробів. Станом на 2016 рік роботу системи забезпечує група компаній: ВПС "Фінансовий світ", ТОВ "ФК "Абекор ", ТОВ "ФК "Контрактовий дім", ТОВ "ІЗІ СОФТ".

Одним з партнерів EasyPay є АТ «Банк Форвард» (Forward Bank), який за даними Minfin був заснований в 2006 році і спочатку називався «Банк Русский Стандарт» (Україна). В кінці 2014 року в результаті ребрендингу банк отримав нову назву — Forward Bank. 100% акцій банку належить ЗАТ «Банк Русский Стандарт» в особі Таріко Рустама Васильовича, російського підприємця, власника холдингу «Русский Стандарт».

Forward Bank пропонує своїм клієнтам платіжну картку «EasyPay кобренд» з пільговими умовами обслуговування.

Також зазначимо, що заступник голови правління Forward Bank Костянтин Кошеленко, до приходу на цю посаду працював директором бізнесу платіжних терміналів групи компаній EasyPay.

фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ