Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Електронний квиток? Дзвоніть Андрію Білому

"Електронний квиток? Дзвоніть Андрію Білому", — саме таку відповідь отримали журналісти Гал-інфо при спробі дізнатись, чому у Львові зупинились всі процеси щодо впровадження електронного квитка.

Як вже писало Гал-інфо, питання впровадження електронного квитка у Львові це ТОП-тема ще з 2012 року. Найближче до впровадження Львів наблизився торік, коли провели тендер ЄБРР на впровадження у Львові автоматизованої системи оплати проїзду (е-квитка). За умовами ЄБРР Львів повинен був отримати 10 млн євро кредиту. Підписання контракту із переможцем анонсували до 1 листопада 2019 року

Як стало відомо Гал-інфо з власних джерел, 16 грудня консорціум Ridango AS подав скаргу в ЄБРР на оголошений результат тендеру. Наразі будь-яка інформація про цей проект відсутня.

Журналісти агенції Гал-інфо спробували з'ясувати, на якому етапі зараз перебуває ВАЖЛИВЕ для міста рішення.

Для початку ми зателефонували заступнику міського голови Львова з питань розвитку Андрію Москаленку, який ще нещодавно був керівником робочої групи з цього питання.

"Я був керівником робочої групи для координації служб, зараз цим питанням займається Андрій Білий, Ірина Маруняк, Орест Олеськів  вони володіють всією ситуацією", повідомив Андрій Москаленко.

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, відмовилась відповісти на питання журналістів редакції, і порадила ставити всі питання через прес-службу Львівської міської ради.

Керівник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів повідомив Гал-інфо, що не володіє інформацією про цю ситуацію і порадив звернутись нам до Андрія Білого та до керівниці ЛКП "Львівавтодор", яке безпосередньо займається впровадженням проекту. Єдине, що він знає, то це те, що ЄБРР опрацьовує скаргу одного з учасників.

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі ЛКП "Львівавтодор", керівниця підприємства Оксана Єстеферова не коментує питання електронного квитка без погодження з її безпосереднім керівником Андрієм Білим.

Як з'ясувало Гал-інфо після спілкування з дотичними до проекту людьми, усі стежки ведуть до однієї особи. Тож, з надією отримати відповіді на усі наші запитання щодо е-квитка, ми звернулись до посадовця. Але журналістам не вдалось поспілкуватись і з заступником директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрієм Білим, який не відповідає на телефонні дзвінки з редакції, а при дзвінках з невідомих номерів радить зателефонувати "колись пізніше".

А тим часом, за повідомленням Львівської міської ради, ЛКП "Львівавтодор" 4 лютого 2020 повинне було отримати другий транш кредиту ЄБРР у розмірі 1 млн євро. Перший місто повинне було отримати 4 листопада 2019 року, у розмірі 2 млн євро.

Редакція Гал-інфо направила інформаційний запит в головний офіс ЄБРР в Лондоні з проханням надати вичерпну інформацію.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо напередодні, львівське комунальне автотранспортне підприємство АТП №1 планує закупити 35 млн транспортних квитків на суму 357 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ