Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Евакуйовані тварини у п’яти містах отримають 1250 кг безкоштовного корму

Команда Всеукраїнської ініціативи «Не залишай нас в АТО» готує до відправки гуманітарні вантажі з сухим кормом для котів і собак притулкам, які приймають тварин з зони АТО. Загальна вага вантажу – 1 250 кг. Повідомили представники ініціативи "Не залишай нас в АТО".

Зараз чимало волонтерів у так званій прифронтовій зоні займається евакуацією тварин з зони АТО, або навіть цілих притулків, тож їм необхідна допомога аби почати все на новому місці. Так само самовіддано поводяться і волонтери на вільних територіях, адже не відмовляють у турботі і піклуванні численним собакам і котам, яких привозять з зони АТО переселенці та військові.

«Сюди солдати привозять тварин з АТО. Ось так прямо каску знімають, туди кладуть кошенят, щенят і везуть нам... Ми не маємо права не прийняти цих тварин, бо ж куди їм діватись. А імена, значить, такі дають: дівчинка - Куля, хлопчик - Патрон. Інших назв у них немає. А якщо хтось бере цю тварина у нас, ми просимо, щоб не міняли кличку. Вони ж звикають», - розповідає Наталя, волонтери бердянського притулку.

Смаколики від українського виробника компанії «Кормотех» незабаром отримають собаки і коти у Рубіжному, Красноармійську, Димитрові, Добропіллі та Бердянську. Саме у цих містах волонтери регулярно приймають тварин з зони АТО.

За словами працівників та волонтерів цих зоозахисних організацій, кількість тварин, які зараз перебувають під опікою, перевищує звичне число тварин. Також нерідко вони приймають поранених собак і котів, тож допомога від благодійників завжди доречна і необхідна.

Нагадуємо, що Всеукраїнська ініціатива «Не залишай нас в АТО» з листопада минулого року відправляє гуманітарні вантажі тваринам на Донбас. За цей час відправлено вже близько 20 т. сухих кормів. Більше про ініціативу читайте на нашому блозі 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ