Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Спорт

Фани Ліверпуля обурені ціновою політикою київських готелів. Хочуть звернутися в УЄФА

Вболівальники англійського Ліверпуля банально не можуть собі дозволити приїхати або залишитись в Україні на фінал ЛЧ-2018, в якому їхня команда зійдеться проти Реал Мадрид.

Політ у Київ за 1700 фунтів і ще стільки ж, а то й удвічі більше, за проживання в готелях, ціни на які подекуди зросли у космічні 300 разів. У власників готелів та квартир на добу дуже своєрідне уявлення про фінансові можливості європейців. Вони точно чули про футбол тільки в контексті двобою у столиці України, запланованого на 26 травня, і точно не знають, наскільки часто англійські фанати протестують проти дорогих квитків, якими вважають 50-60-фунтові.

За тиждень до одного з найдорожчих фіналів Ліги чемпіонів ви можете замовити номер за 18 фунтів, а в день матчу – вже за... понад 5 тисяч фунтів. І при цьому з вас все ще здеруть 1 фунт додатково за сніданок.

Є і деякі дешеві варіанти, хоча й вони подорожчали в декілька разів. Та й їхня кількість невелика. Слово, нажитись на любові відданих фанів Ліверпуля вирішив багато хто, і це не може не обурювати англійців.

Речник фанатської спільноти мерсисайдців поскаржився Daily Star Online на ситуацію: "Це шахрайство над людьми. Думаю, УЄФА повинен щось зробити".

Офіційний фан-клуб Ліверпуля заявляє, що вболівальники не збираються затримуватись в негостинній Україні на довше: "Якщо хтось заплатить гроші, які вони вимагають за номер, його голову мають взяти лікарі на вивчення. Більшість наших членів представляють робітничий клас, а не є якимись мільйонерами. Тому сумніваємось, що вони будуть навіть дивитись на дороге житло. Половина з них, мабуть, полетить туди і назад в той же день, як вони робили у Стамбулі, та не шукатимуть кімнат".

Інші фанати "червоних" також наводять факти про спекулятивний стрибок цін на готелі: "Мій номер на жіночий фінал Ліги чемпіонів у Києві з 22 по 25 травня коштував 48 фунтів за добу. Для тих, хто подорожує 25-27 травня, найдешевша ціна, яку я бачив, 900 фунтів. Один готель зарядив цілих 8 тисяч за добу!"

Номер на Нивках за 100 тисяч – неймовірні ціни на житло в Києві у день фіналу Ліги чемпіонів

Ще один вболівальник пропонує очевидний за таких умов варіант: "У 2007-му в Афінах ми спали з товаришем просто неба. Схоже, зараз це буде більш ніж варіант".

"Ціни 3000-18000 за 3 ночі футбольного вікенду в київському готелі? Мабуть, подивлюсь фінал вдома", – ще один голос народу.

НБУ прогнозував прибутки від фіналу на рівні 15-20 млн дларів, але здирницька політика готелів і власників квартир веде до того, що тисячі європейських фанатів просто не проведуть у Києві і повного дня.

Цікаво, що подібні проблеми з дорогим житлом залишили ні з чим вболівальників під час фіналу Ліги чемпіонів-2017 Ювентус – Реал у валлійському Кардіффі.

Футбол24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ