Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фасад будівлі Львівської національної галереї мистецтв імені Возницького відреставрують

Фасад будівлі Львівської національної галереї мистецтв імені Возницького на вул. Стефаника, 3 у м. Львові відреставрують за 8,3 млн гривень. Договір на проведення реставраційних робіт опубліковано в системі публічних закупівель Prozorro.

Договір на роботи підписано між Львівською національною галереєю мистецтв імені Б.Г. Возницького та ТОВ "ВЕЛЬТ КАПІТАЛ". Загальна сума договору складає 8 299 000 гривень.

Договір передбачає проведення робіт з гідроізоляції стін, реставрації віконних та дверних прорізів, раставрації зовнішнього оздоблення та ін.

Крім того, Львівською національною галереєю мистецтв імені Б.Г. Возницького було підписано договір на 88 тисяч з ПП “Архітектурна майстерня “Лагуш і спілка” на здійснення авторського нагляду по об’єкту: “Реставрація фасадів будівлі Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького на вул. Стефаника, 3 у м. Львові”.

Нагадаємо, за інформацією сайту Наші Гроші.Львів, в 2014 році директор ПП «Архітектурна майстерня «Лагуш і спілка», підробив документи для конкурсних торгів управління охорони історичного середовища Львівської міської ради.

У вироку було зазначено, що директор підприємства у травні 2013 року склав завідомо підроблену довідку про працівників організації та відомість про технічні можливості ПП «Архітектурна майстерня «Лагуш і спілка», що не відповідали дійсності. А потім подав підроблену довідку в управління охорони історичного середовища Львівської міської ради для участі у конкурсних торгах на дослідження, проектні роботи щодо консервації та охорони історичної спадщини підземель Львова.

Також в 2016 році, ЛОДА сплатила ПП «Архітектурна майстерня «Лагуш і спілка» майже 289,4 тис. грн за договором за виготовлення проектно-кошторисної документації на реставраційні роботи на виведення замку-палацу в Поморянах з аварійного стану. Нагадаємо, що в квітні цього року стався обвал найбільш аварійної частини Поморянського замку – стіни східного крила, яка кілька місяців перебувала у критичному стані.

Також цьогоріч заплановано виготовити проектну документацію на реставрацію храму Матері Божої Неустанної Помочі (Марії Сніжної). Проектом першочергово будуть передбачені роботи з укріплення фундаментів. Проект розробляє ПП «АМ «Лагуш і спілка».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ