Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

FIA затвердила новий формат кваліфікації

Новий формат кваліфікації гонок Формула 1 був затверджений у своїй первісній формі Всесвітньою радою FIA з автоспорту (WMSC), - "F1-Ukraine".

Нову систему планується ввести в дію на першому етапі сезону в Австралії, незважаючи на побоювання з приводу того, що FOM не встигне переписати програмне забезпечення для зміни графіки в телетрансляції.

Як і в минулі роки, кваліфікація буде поділена на три частини. У першому сегменті, тривалість якого складе 16 хвилин, самі повільні гонщики почнуть вибувати кожні 90 секунд з сьомої хвилини, а інші 15 продовжать боротьбу у другому сегменті.

Другий сегмент триватиме 15 хвилин, перший гонщик припинить боротьбу після шостої хвилини, вісім найкращих пройдуть в третю частину.

У третьому сегменті протяжністю 14 хвилин пілоти почнуть вибувати після п'ятої хвилини, поки не визначиться володар поула.

Первісна ідея була схвалена Стратегічною Групою і Комісією Ф1 минулого тижня, але потім Берні Екклстоун заявив, що через складність зі зміною програмного забезпечення в трансляціях доведеться відкласти введення формату до Гран Прі Іспанії в травні.

Вже на цьому тижні з'явилися розмови, що формат буде введений, але при новій системі будуть проходити тільки перший і другий сегменти, а третій буде проводитися в звичному форматі, при якому всі учасники продовжують боротьби до клітчастого прапора.

Але на засіданні в Женеві в п'ятницю WMSC вирішила затвердити повністю новий формат. Повідомляється, що в FOM запевнили Екклстоуна в тому, що нова графіка буде підготовлена протягом двох тижнів, що залишилися до Гран Прі Австралії.

F1-Ukraine

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ