Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Філарет пояснив, чому не висував свою кандидатуру на главу єдиної церкви

Святіший Філарет зняв свою кандидатуру на посаду глави єдиної помісної церкви через загрозу втрати Україною Томосу. Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, передає УНН.

“Якби я не поступився, ми не досягли б об’єднання і не отримали б томосу про автокефалію Української церкви. І для мене важливо не своє положення, для мене було важливо мати в Україні єдину помісну Православну церкву для того, щоб утвердити нашу державу”, - пояснив він.

"Мета моя – створити єдину в Україні православну церкву. Не себе звеличувати, а досягти мети, яку я поставив з самого початку. І заради цієї мети, тобто заради єдиної української Православної церкви, я поступився цим", – зазначив він.

Філарет розповів, що бачив своїм наступником саме митрополита Епіфанія.

“Ростив його Бог. Так, я бачив серед всього єпископату його як найбільш здатного бути моїм наступником. Я бачив постать, його здібності, які дозволяють йому бути предстоятелем”, - розповів Філарет.

"...я його мав на увазі, навіть якщо не було б цього Об’єднуючого собору, я на майбутнє Київським патріархатом теж радив би архієреям мати орієнтир на нього”, - додав він.

Нагадаємо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено Автокефальну Помісну Православну Церкву України і затверджено статут нової церкви.

Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ