Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Філарет вимагає від Ворфоломія ще один Томос

Пресслужба неіснуючої Української Православної Церкви Київського Патріархату поширила заява щодо майбутнього візиту Константинопольського Патріарха Варфоломія в Україну.
Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Як зазначено в повідомленні, з посиланням на слова Патріарха Філарета, єпископат, духовенство та вірні Української Православної Церкви Київського Патріархату з радістю вкотре вітатимуть, як гостя, Його Всесвятість Патріарха Варфоломія на українській землі у випадку, якщо він, під час свого візит, вручить Томос про надання Українській Православній Церкві статусу Патріархату.

"Це буде довгоочікуваним актом справедливості щодо побожного українського народу та забезпечить реальну автокефалію нашої Церкви, адже, як відомо, саме Патріархат не може бути у складі Патріархату, а митрополія – може.

Лише в статусі Патріархату Українська Церква матиме можливість повноцінно виконувати свою спасительну місію духовної опіки над усіма українцями, які проживають в Україні та поза її межами.

Водночас, звертаюся до Президента України Володимира Олександровича Зеленського та представників української влади з проханням, напередодні візиту, порушити перед Його Всесвятістю Патріархом Варфоломієм питання надання нового Томосу, який би повністю відповідав тому історичному місцю та значимості, яку відігравала та відіграє Українська Церква у світовому Православ’ї. Це сприятиме справжньому унезалежненню Української Православної Церкви, консолідації суспільства та об’єднання всіх православних українців під одним Патріаршим омофором", - зокрема зазначено в повідомленні.

Варнто додати, що Українська Православна Церква Київського Патріархату та Українська Автокефальна Церква припинили свою діяльність в Україні після об'єднання в Православну Церкву України, яка отримала Томос від Константинопольського Патріарха Варфоломія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ