Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Філарет вийшов за межі моральних імперативів, - Юраш

Філарет вийшов за межі моральних імперативів, - релігієзнавець Андрій Юраш.

"В кількох своїх останніх розмірковуваннях про ситуацію в помісній Українській Православній Церкві я постійно наголошував, що справа начебто не в позиції Патріарха Філарета, а в меседжах, які йдуть від його оточення. 

Тобто, об‘єктивно кажучи, і перед собою, і громадою ставив одне принципове запитання: чи це той же Патріарх, який був і пару років тому, і в 1991-му році, коли починав свій рух до автокефалії?

І ось вже прийшов час визнати, що своїми останніми інтерв‘ю, в яких Патріарх повторив і навіть розвинув усі придумані в Кремлі маніпуляції щодо української автокефалії, він аргументовано довів - маємо на сьогодні вже іншого патріарха... на жаль, не того, чий титул з 1995 року з благоговінням і трепетом всі писали з великої літери. 

Останньою ж крапкою стало інтерв‘ю, де патріарх Філарет не тільки перейшов всі допустимі рамки в пропагуванні московських ідеологем щодо помісної Церкви, але й вийшов за межі моральних імперативів, переступивши які, - потрапляєш у сіру зону, де немає вже не тільки моралі, але й християнської любові. 

Всі розуміють, що саме я маю на увазі: прагнучи принизити главу помісноі Української Церкви, патріарх вдався до того, що бумерангом остаточно вдарило по ньому самому. 

На жаль, розвіялись останні ілюзії...", - зокрема зазначив Юраш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ