Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Фільм «Серце мами Гонгадзе» претендує на «Золоту Дзигу»

Фільм В’ячеслава Бігуна «Серце мами Гонгадзе» відібрано на український Оскар – Національну кінопремію Української кіноакадемії «Золоту Дзигу». Як повідомили організатори, фільм про львів’янку Лесю Гонгадзе відібрано з-поміж 77 стрічок у категорії «документальні повнометражні фільмі».

За попереднім оглядом, це наразі єдина стрічка в конкурсній програмі на львівську тематику чи з львівською героїнею.

«Серце мами Гонгадзе» — унікальна прижиттєва кіносповідь Лесі Гонгадзе про велику українську любов, у якій вона відверто оповідає про інтимні та надихаючі моменти своєї долі. Стрічку підсилює авторська музика В. Гронського, а також пісня «Така як ти» Св. Вакарчука та «Пісня про Львів» В. Самайди. Генеральним продюсером стрічки є львів’янин Юрій Чижмар. Фільм – фаворит патріотичних фестивалів, його допрем’єрно демонстрували в Парижі та Таллінні.

Львівська прем’єра фільму пройшла наприкінці 2017 року до річниці смерті Лесі Гонгадзе. Львівські ЗМІ та журналісти наразі її переважно проігнорували. Відбулося близько 20 публічних показів і глядачі схвально прийняли фільм, зокрема відкрита прем’єра завершилася кількахвилинною стоячою овацією. Фільм має високий глядацький рейтинг, відразу ставши одним із провідних українських фільмів за даними Міжнародної кіно-бази (IMDb).

Цьогоріч статуетка «Золота Дзиґа» вручатиметься 20 квітня у 18 номінаціях. А «Приз глядацьких симпатій» присуджуватиметься за результатами голосування глядачів.

Матеріали фільму доступні в мережі, як і кадри, афіша та рецензії.

Режисер фільму В’ячеслав Бігун — український кінематографіст і вчений-юрист. Навчався й працював у провідних університетах і установах світу (Львівський університет ім. Ів. Франка, Гейдельберг, Сорбонна та ін.), юристом — в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва. Автор більше 500 публікацій, близько 20 фільмів, які удостоєно більше 30 нагород. Чи не перший український кінорежисер – мільйонер за кількістю онлайн-переглядів (бл. 3,5 млн). Неодноразово відзначався і за активну популяризацію українського кіно. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ