Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фінляндія вшосте стала найщасливішою країною у світі

Згідно з дослідженням World Happiness Report, Фінляндія шостий рік поспіль стала найщасливішою країною у світі.

Як повідомляє CNN, звіт  ґрунтується на даних глобального опитування людей у більш ніж 150 країнах світу. Країни ранжуються за рівнем щастя на основі їхніх середніх оцінок життя за три попередні роки, у цьому випадку — з 2020 по 2022 рік.

Під час опитування враховуються передусім такі показники: очікувана тривалість здорового життя, ВВП на душу населення, соціальна підтримка, низький рівень корупції, щедрість у суспільстві, турбота одне про одного, та свобода ухвалювати ключові життєві рішення.

Найщасливішими країнами світу у 2023 році стали: 

1. Фінляндія

2. Данія

3. Ісландія

4. Ізраїль

5. Нідерланди

6. Швеція

7. Норвегія

8. Швейцарія

9. Люксембург

10. Нова Зеландія

11. Австрія

12. Австралія

13. Канада

14. Ірландія

15. Сполучені Штати

16. Німеччина

17. Бельгія

18. Чехія

19. Сполучене Королівство

20. Литва

Видання зазначає, що Ізраїль за рік піднявся на пʼять пунктів — з 9 на 4 місце. Хоча одні й ті ж країни мають тенденцію з'являтися в добірці кращих з року в рік, цього року у списку з'явилась нова держава — Литва. своїм місцем поступилась Франція, яка з 20-го місця у 2022 році опустилась на сходинку нижче.

"За останні шість років балтійська країна [йдеться про Литву] неухильно підіймалась з 52-го місця у 2017 році до 20-го в останньому списку. Інші балтійські країни, Естонія (31 місце) та Латвія (41 місце), також підіймаються в рейтингу", — ідеться у дослідженні.

За словами аналітиків, країни в цих регіонах "ймовірно, нормалізували перехідний період після 1990 року і з роками відчувають себе більш впевнено у своїй новій ідентичності".

В самому кінці списку на 137 місці знаходиться Афганістан. На одну сходинку вище, на 136 місці, розташувався Ліван. 

У цьогорічному рейтингу Україна посідає 92 місце, а росія — 70. У звіті зазначають, що добробут в Україні, безумовно, постраждав, але "попри масштаби страждань і збитків в Україні, оцінки життя у вересні 2022 року залишилися вищими, ніж після анексії Криму у 2014 році". Вони підкріплені сильнішим почуттям спільної мети, доброзичливістю і довірою до українського керівництва

Довіра до своїх урядів зросла в обох країнах у 2022 році, йдеться в дослідженні, "але набагато більше в Україні, ніж у Росії". А підтримка українцями керівництва Росії впала до нуля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ