Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Фірми Пукаляка» заборгували бюджету Городоцької міськради три мільйони податків

Йдеться про приватне підприємство «Сонячна енергосистема», ПП "Компанія "Перспектива Плюс" та ПП «Лендвест», керівником яких є Пукаляк Тарас Михайлович, відомий, зокрема. як кандидат на посаду судді місцевого суду, та як ділок, за яким тягнеться шлейф різноманітних оборудок, у тому числі пов’язаних з орендою земельних ділянок на території Городоцького району.

Про ПП «Сонячна енергосистема», зокрема, відомо, що дана фірма систематично не сплачувала орендну плату за користування трьома земельними ділянками на території Речичанської сільської ради Городоцького району, допустивши заборгованість у сумі 1 544 100 грн. Після чого позови до підприємства заявили Пустомитівська окружна прокуратура та її  керівник.

Нагадаємо: про судові рішення, згідно з якими ПП «Сонячна енергосистема» зобов`язали повернути орендовані земельні ділянки на користь держави, Гал-інфо розповідало у публікації «Прокуратура через суд позбавила «фірму Пукаляка» орендованих земельних ділянок».

Після втручання прокуратури станом на даний час дані земельні ділянки перейшли у комунальну власність Городоцької міської ради. Водночас   питання з заборгованістю, яку допустило ПП «Сонячна енергосистема» та яка залишилася непогашеною, ні податківці, ні  міська рада під керівництвом Володимира Ременяка, судячи з інформації з реєстрів, досі не вирішили.

Ще одне підприємство, директором якого є Тарас Пукаляк - «Лендвест» -  станом на даний час наростило місцевий податковий борг у розмірі 640 070 грн.

Зазначимо: про дану фірму Гал-інфо розповідало у публікації «Хто і як заробляє на землях Городоччини?». 

Повідомлялося у ній про те, що на львівських сайтах нерухомості нещодавно з'явилися оголошення про продаж земельної ділянки комерційного призначення за межами с. Черляни: площею 73.85 га - за 400 000 $.

Водночас, як вдалося з’ясувати, цю землю, що знаходиться у комунальній власності Городоцької міської ради,  на 49 років взяло в оренду приватне підприємство «Лендвест». Яке надалі користувалося нею  «на халяву», у  результаті - заборгувало Городоцькій міськраді за оренду землі майже півмільйона гривень.

Після чого - з'явилося оголошення про продаж земельної ділянки, хоча насправді за 400 тис. дол. США продавалося «право оренди». На той час надана в оренду ПП «Лендвест» строком на 49 років  земельна ділянка - «із земель сільськогосподарського призначення комунальної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею 73,8564 гектара, у тому числі: 73,8564 га сіножаті» - вже мала інше цільове призначення.  А саме: стала землями «для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об'єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій». 

Що стосується приватного підприємства "Компанія "Перспектива Плюс", яке тривалий час має податковий борг перед бюджетом, та з яким ГУ ДПС у Львівській області судилося через заборгованість по сплаті платежів до бюджету минулоріч, то його нинішній податковий борг, згідно з даними реєстрів, складає 879 043 грн.

Нагадаємо: про ПП "Компанія "Перспектива Плюс" відомо, що воно є власником злітно-посадкового майданчика «Ягелл́он» (аеродрому Jagellon), що розміщений в с. Черляни Городоцького району (на місці, де в радянські часи була військова авіабаза «Черляни»). Співвласником підприємства є  цукровий магнат Матківський Володимир Богданович.

Невеликий підсумок.

Загалом приватне підприємство «Сонячна енергосистема», ПП  "Компанія "Перспектива Плюс" та ПП «Лендвест» станом на даний час заборгували бюджету Городоцької міськради 3 063 213 грн податків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ