Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фракція „Свобода” вважає вето міського голови на ухвали про виділення земельних ділянок неправомірним

Фракція ВО „Свобода” у Львівській міській раді вважає неправомірним вето міського голови на 16 ухвал про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, які були затверджені на сесійному засіданні міської ради 27 грудня минулого року. Про це йдеться у депутатській заяві, підписаній усіма членами фракції.
 „Відповідно до регламенту Львівської міської ради та Закону про місцеве самоврядування, дія її рішення може бути зупинена міським головою у п`ятиденний термін і воно повинно бути повторно винесене на засідання сесії у двотижневий термін. В іншому разі ухвала автоматично набирає чинності. 18 січня на сайті міської ради дані ухвали були повторно внесені на розгляд сесії міської ради із зауваженнями міського голови. Хоча до того до жодної з комісій чи фракцій таких зауважень не надходило. Згідно з цими зауваженнями, міський голова не погоджується з ухвалами з огляду на Закон України „Про державний бюджет на 2008 рік”, а зауваження датовані 29 грудня. Цього дня міський голова ме міг подати та підписати ці зауваження, бо закон про державний бюджет вступив у дію 1 січня, а був опублікований 4 січня цього року”, – йдеться у зверненні.
Нагадаємо, що учора прес-служба Львівської міської ради розповсюдила інформацію про те, що міський голова наклав вето на ухвали про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, які були затверджені на сесійному засіданні міської ради 27 грудня минулого року, мотивуючи свій вчинок тим що всі ці земельні ділянки є вільними, а отже можуть продаватися або надаватися в оренду лише через аукціон.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ