Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Франківська міськрада попросила ЦВК призначити перевибори на округах № 50 та № 87

Депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до Президента України, голови СБУ, ЦВК щодо проміжних виборів народних депутатів України на одномандатних виборчих округах № 50 та № 87. Вони просять провести розслідування та призначити перевибори нардепів

Про це інформує Суспільне.

За рішення проголосували під час пленарного засідання позачергової 6-ї сесії VIII демократичного скликання 32 депутати.

Підтримати проєкт звернення закликав депутат від "Європейської солідарності" Олексій Петечел.

"Якщо б у 2019-му році вибори відбувалися за такими "правилами", як нещодавно, то президентом Зеленський ніколи б і не став. Сьогодні нас випробовують. З одного боку України у нас переможець — сепаратист, громадянин Російської Федерації, а ЦВК його реєструє. А з іншого боку України — тільки лінивий не бачив, як відбувалися вибори з масовими підкупами, фальсифікаціями. І ми отримали той наслідок. Це ганьба на всю Україну. На нашу думку, міські, селищні ради на місцях мають стати пліч-о-пліч і сказати, що ми не дозволимо такого роду виборів, такого ставлення до Конституції, законів України та держави", — сказав Петечел.

Івано-Франківська міська рада звертається до Служи безпеки України з вимогою розслідувати масові підкупи виборців протягом виборчої кампанії та порушення чинного законодавства України в день виборів, а також під час встановлення результатів проміжних виборів на одномандатних виборчих округах № 50 та № 87.

Також депутати закликають Центральну виборчу комісію України визнати результати виборів на одномандатних виборчих округах № 50 та № 87 недійсними та призначити перевибори народних депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ