Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Франківська райадміністрація спільно із Установою дитячо-юнацьких та молодіжних клубів проведуть святкування вулиці імені Коновальця

18 червня 2006 року у Львові з нагоди 115 роковин від дня народження видатного політичного діяча Євгена Коновальця Франківська районна адміністрація спільно із Установою дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Франківського району проведе святкування вулиці імені Коновальця — повідомляє прес-служба Львівської міської ради з посиланням на начальника відділу роботи з молоддю Львівської міської ради Дмитра Пушкарьова.
Зокрема, біля меморіальної таблиці, що на початку вулиці, буде виставлена почесна варта, де керівники району покладуть вінки та квіти. У сквері, біля вулиці Японської, гратиме духовий оркестр. Там буде формуватися колона для проходження вулицею Коновальця. Колона пройде від початку вулиці до готелю “Турист”, де голова Франківської районної адміністрації Олег Пастирський виступить перед присутніми і розпочне святкування.
З короткими промовами виступлять почесні гості свята. Хор вояків УПА “Повстанець” заспіває повстанських пісень, колективи художньої самодіяльності Центру дитячої творчості “Веселка” запропонують свої концертні номери. Відбудуться конкурси, вікторини, забави для дітей та дорослих.
Євген Коновалець — визначний український військовий і політичний діяч, полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів (з 1927). Народився 14 червня 1891 року у с. Зашків Львівського повіту (тепер Жовківського району Львівської обл.). Загинув Євген Коновалець 23 травня 1938 року у Роттердамі (Голландія), відкриваючи поштовий пакет, в якому знаходився вибуховий пристрій, переданий йому агентом радянських спецслужб. Похований на кладовиці Кросвік у Роттердамі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ