Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Франції заборонили праворадикальні та ісламістські рухи

Серед рухів, яких торкнулися ці заходи, GUD, відома своїм насильством та антисемітизмом

Фото: Depositphotos

У Франції за кілька днів до першого туру позачергових парламентських виборів заборонили деякі праворадикальні та ісламістські групи.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Уряд Франції в середу розпустив численні крайні праві та радикальні мусульманські рухи... які можуть призвести до сплеску підтримки (на виборах - ред.) крайніх політичних сил", - йдеться у повідомленні.

В указах про припинення діяльності цих рухів йдеться про чинні розслідування щодо них, а також про те, що вони становлять загрозу для суспільства.

Серед рухів, яких торкнулися ці заходи, GUD, відома своїм насильством та антисемітизмом. Її члени в минулому підтримували Марін Ле Пен, яка є неформальною лідеркою правопопулістського "Національного об’єднання".

Згідно з постановами МВС, з якими ознайомилося AP, також під заборону потрапив рух Les Remparts, його звинувачують у розпалюванні ненависті, дискримінації та насильстві щодо іноземців і небілошкірих людей.

Окрім того, заборонили рух Jonas Paris, який стверджує, що підтримує мусульманську громаду Франції, але натомість пропагує насильство, ненависть та дискримінацію щодо немусульман, жінок та представників ЛГБТ-спільноти.

Як зазначається, це не перший випадок, коли французький уряд розпускає рухи, які, на його думку, зазіхають на безпеку й права людини, але передвиборчий час оголошення про ці заходи, як видається, надіслав чіткий сигнал про екстремізм.

Як повідомлялося, 9 червня президент Еммануель Макрон оголосив про розпуск парламенту - Національної Асамблеї - та проведення першого туру позачергових виборів 30 червня. Фаворитом цього голосування наразі вважають «Національне об'єднання» Марін Ле Пен, яке здобуло перемогу на нещодавніх виборах до європарламенту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ