Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Франція звинуватила Китай у військовій допомозі рашистам

Пекіну не слід постачати зброю та надавати економічну підтримку РФ
фото з сайту Укрінформ

Китай може надавати військову допомогу агресорці Росії у загарбницькій війні проти України. Зокрема, йдеться про постачання військового обладнання.

Про це пише CNN з посиланням на радника президента Франції з питань зовнішньої політики Еммануеля Бонна.

Політика запитали, чи бачив Захід докази того, що КНР якимось чином озброює Росію у війні в Україні. Він відповів: "Так, є ознаки того, що вони роблять речі, які ми б хотіли, щоб вони не робили".

Відповідаючи на запитання про те, чи постачає Пекін зброю, Бонн сказав: "Ну... військове обладнання... наскільки нам відомо, він постачає значні військові потужності до Росії".

Зазначається, що Бонн мав на увазі як технології подвійного призначення, так і нелетальну допомогу. Наприклад, шоломи і бронежилети. Разом з тим політик наголосив, що Пекіну не слід постачати зброю та надавати економічну підтримку РФ.

"Найбільше нам потрібно, щоб Китай утримався. Нам потрібно, щоб вони зрозуміли, що Україна - це конфлікт глобального масштабу і що ми не можемо запропонувати Україні програти з принципових міркувань, а також з міркувань, які є дуже оперативними. І те, що поставлено на карту для нас в Україні - це набагато більше, ніж, як ви знаєте, суверенітет України. Йдеться про стабільність у світі", - сказав Бонн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ