Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Фронтові медики змогли б зайти в МОЗ цілою командою

Немає кандидатів на пост міністра охорони здоров'я - відмовилося 15 кандидатів! Президент, прем'єр-міністр і коаліція здорово виграють, якщо запропонують на цей пост не іноземця, не політика і не корпоративного менеджера - цей пост слід запропонувати військовому медику, який проявив себе на фронті.

Про це на Цензор.НЕТ написав Юрій бутусов.

"Влада повинна починатися з ДОВІРИ. Це перше завдання, яке має вирішити новий уряд.

Фронтові медики могли б зайти в МОЗ цілою командою, щоб системно працювати для держави, щоб зробити з нічого, з хаосу, працюючу систему, як це було на фронті. Не боячись ні ворога, ні начальства. Щоб проводити реформи, треба не боятися ламати відносини і з можновладцями, не боятися конфліктувати, не боятися виносити на поверхню проблеми.

Реформа в нашій країні - це війна. Наша медицина перебуває в стані війни. Є свої опорні пункти, свої вузли опору, є зрадники, мародери, аватари, але найголовніше - є свої герої, які заслужили авторитет в суспільстві і державі.

З величезною повагою ставлюся до професора Vsevolod Stebliuk, до інших військових медиків, а їх чимало. Вони розробили цілу низку системних пропозицій щодо реорганізації медслужби в армії, вони добре знають проблеми держави і пріоритети рішення.

Військові лікарі на передовій - такі як Олександр Данилюк, Андрій Грачов, на мій погляд, повинні входити в реформаторську команду, мені здається, такі люди достойні найвищих постів.

Правда в тому, що щоб реформувати владу, її треба спочатку створити. Потрібні пасіонарні і професійні люди, які зуміють з цього хаосу зробити мінімально працездатну модель, які не боятимуться політичних босів і не будуть трястися за політичну кар'єру. Треба створювати осередки ефективного управління хоча б на низовому рівні. Потрібні комунікатори. Потрібні лідери.

Щастя, що такі люди є. Помилка, якщо їм не довірять проведення реформ", - написав Юрій Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ