Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гасла на місцевих виборах не відповідають функціям місцевих рад, - Швець

Експерти Громадянської мережі ОПОРА, які дослідили публічний аспект виборчого процесу, відзначають передчасний старт виборчої кампанії та акцентування на всеукраїнських гаслах. Як заявила сьогодні, 17 вересня, під час прес-конференції інформаційний директор Громадянської мережі ОПОРА у Львові Ірина Швець офіційно агітація ще не розпочалася, але кандидати почали з фальшстарту.
Фото з lad.vn.ua

За її словами, кандидати мають право офіційно агітувати, коли будуть офіційно зареєстровані.

«Нині це не чесне ведення передвиборчої боротьби, адже почалося воно із фальшстарту», - сказала Ірина Швець.

Вона додала, що з 15 вересня відбувається створення виборчих фондів, з яких і повинна бути оплачена агітаційна кампанія.

«Проаналізувавши гасла, з якими партії йдуть на місцеві вибори, у нас склалося таке враження, що 25 жовтня ми обиратимемо Верховну Раду, а не місцеві ради. Контент, який пропонують виборцям – це не те, що має вирішуватись в органах місцевої влади», - сказала вона.

За її словами, такі партії, як «Солідарність», «Батьківщина», НРУ, УКРОП пропонують виборцям гасла загальнодержавного рівня, які пов’язані із збереженням єдності країни чи створенням контрактної армії.

«Навряд чи партії не розуміють повноважень та сфери відповідальності органів місцевого самоврядування, скоріше - вони навмисно проводять такі виборчі маніпуляції, щоб за рахунок рейтингу всеукраїнської партії підтягнути рейтинг місцевих осередків», - вважає Ірина Швець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ