Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геннадій Зубко: Ми стимулюємо власників житла до глибшої тепломодернізації

Фонд енергоефективності стане абсолютно прозорою системою, де повністю відсутній контакт між державою і клієнтом фонду. Представники уряду будуть тільки у Наглядовій раді. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомила прес-служба Мінрегіону.

На його думку, для створення Фонду потрібно прийняти спеціальний закон. «Важливо, щоб Верховна Рада зробила це нинішньої осені. Тоді відповідне фінансування можна буде закласти в бюджет на 2017 рік. Фонд має запрацювати з 1 січня 2017-го. А перші кредити на модернізацію будинків можуть бути видані одразу після закінчення опалювального сезону – в квітні майбутнього року», - говорить Геннадій Зубко.

«Фонд має розробити і запропонувати людям типові рішення, які підійдуть для більшості будинків. Після завершення модернізації буде проведено енергоаудит будинку та визначено рівень його теплових втрат. Чим краще проведена модернізація, тим вищою буде компенсація, яку визначить Фонд. Таким чином, для власників буде створено стимул до глибшої реконструкції житла», - говорить Геннадій Зубко.

Нагадаємо, Модель функціонування  Фонду енергоефективності, принципи його роботи, механізми фінансування, можливості для домогосподарств та ОСББ будуть обговорені 23 червня 2016 р. в НСК «Олімпійський» на  Українському форумі з енергоефективності’16 під назвою «Фонд енергоефективності. Ключовий START–UP УКРАЇНИ». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ