Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геннадій Зубко назвав чотири пріоритети реформ Мінрегіону

Геннадій Зубко назвав чотири пріоритети реформ Мінрегіону, - прес-служба Віце-прем’єр-міністра.

Децентралізація, енергоефективність, міжнародне партнерство та дерегуляція в  будівництві – такі чотири пріоритети діяльності Мінрегіону включив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко в Програму дій Кабінету Міністрів України. Це відбулось під час сьогоднішнього засідання КМУ, на якому було презентовано  проект плану пріоритетних кроків Уряду на 2016 рік.

За словами Віце-прем’єр-міністра, документ передбачає подальший розвиток децентралізації у рамках другої хвилі об’єднання територіальних громад та інфраструктурної розбудови. Серед пріоритетів в рамках децентралізації Геннадій Зубко назвав розбудову соціальної інфраструктури, та запуск центрів надання адміністративних послуг по всій країні. Він також нагадав, що на сьогодні в Україні вже є 172 об’єднані територіальні громади і робота у цьому напрямі триває.  

«Векторами енергомодернізації є створення Фонду енергоефективності, поширення практики «теплих кредитів» для громадян, зменшення споживання газу в 2,5 рази, залучення щороку до 60 млрд грн інвестицій. Реформа галузі тепло-, водопостачання у свою чергу передбачає три основні інструменти: стовідсотковий облік та модернізація, залучення інвестицій, реструктуризація боргів», - наголосив Геннадій Зубко.

На думку Віце-прем’єр-міністра, у напрямі міжнародного партнерства важливо посилити підтримку світового товариства щодо реформ в Україні, зокрема з децентралізації та енергоефективності, збільшити кількість міжнародних програм,  а також спрямувати зусилля на залучення інвестицій у конкретні великі інфраструктурні проекти. 

У сфері будівництва серед досягнень Геннадій Зубко назвав гармонізацію 238 національних стандартів із стандартами ЄС, спрощення дозвільних процедур та дерегуляцію, наголосивши на необхідності поглиблювати цю діяльність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ