Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генпрокуратура отримала десять мішків архіву Януковича

Генеральна прокуратура отримала від Міністерства внутрішніх справ документи з нещодавно знайденого архіву екс-президента України Віктора Януковича.

Інформацію про це підтвердив DT.UA прокурор ГПУ Владислав Куценко.

За його словами, обсяг отриманих документів "приблизно десять мішків".

"Серед документів є дійсно важливі. Вони проливають світло на протиправну діяльність Януковича", - сказав прокурор.

Куценко підтвердив інформацію МВС про те, що це – новий архів, а не знайдений півтора року тому.

Прокурор повідомив, що документи протягом тижня будуть опрацьовані та долучені до кримінальних проваджень щодо Януковича.

16 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що правоохоронні органи України виявили найбільший архів екс-президента Віктора Януковича.

В інтерв'ю DT.UA міністр розповів, що "в цьому архіві знайдені особисті документи Януковича, оригінали документів компаній Танталіт і МАКО, техпаспорти і ключові документи на Межигір'я, купа договорів фінансового характеру, печатки і розрахункові рахунки міжнародним компаніям, від Гонконгу до Швейцарії, і т. п."

За його словами, архів був знайдений на приватній квартирі. "Операція була проведена вночі, напередодні засідання Кабміну, на якому я про це оголосив. Ця приватна квартира працювала як фінансово-операційний центр. Документи не були туди принесені, вони лежали там стаціонарно, у сейфах. Це, мабуть, був один з центрів, яким користувалася "Сім'я" для перекачування ресурсів. Там і банки "сімейні" зав'язані. Знайдені документи ніколи раніше не потрапляли в поле нашого зору", - розповів він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ