Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гірники ДП "Львіввугілля" поки не отримали своїх зарплат

Гірники ДП "Львіввугілля" станом на 16:00 год 21 січня не отримали своїх коштів на картки. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив гірник шахти "Степова", Андрій.

"Поки грошей немає, може перерахують ввечері", - зазначив Андрій у повідомленні.

На своїй сторінці у соціальній мережу Фейсбук голова Львівської облради Олександр Ганущин повідомив: "Щодо виплат шахтарям. Мій заступник Володимир Гірняк поінформував протестуючих про відому вже інформацію про 38 млн., котрі "казна" ось-ось "кине" на карткові рахунки. Таким чином, закриються борги листопада 2015. Ще 90 млн. (закладені в ДБ) мали б "закрити" грудень. А от щодо 2016... Все складно...

Нагадую, що ЗУ "Про Держбюджет на 2016" не передбачає взагалі ресурсу на погашення різниці в собівартості вугілля в 2016 році ( 38 млн. і 90 млн. це інша стаття - борги 2015). Тому сьогодні, на зустрічі з віце-прем'єром Г.Зубком, разом з Олегом Синюткою озвучили пропозицію - до вишукування ресурсу в цілому на рік (у будь-якому випадку до цього прийдемо), пропонуємо в режимі процедури передбаченої БК "перекинути" з "реструктуризації (наявні 600 млн не вирішать) 250 млн., власне на різницю собівартості.
Цим погасимо питання 2 місяців, а далі справа за нардепами і урядом".

Додамо, сьогодні, 21 січня, близько 400 шахтарів пікетували Львівську ОДА із вимогою погасити їм зарплати за листопад та грудень.

Натомість прес-служба Львівської облради повідомила, що 21 січня 2016 року  в ДП «Львіввугілля» надійшло 38 мільйонів гривень.  Відтак, працівникам Державного підприємства  повністю виплачено заборговану заробітну плату за листопад 2015 року. Держава вже почала виплачувати заборгованість за грудень минулого року. Шахтарі отримали 10 відсотків зарплати.

Залишок невиплаченої заробітної плати за грудень складає 85, 8 мільйонів гривень.

Довідка.

20.01.2016 року голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин звернувся з листами До Президента України П. Порошенка, Прем»єр-міністра України  А. Яценюка та Міністра енергетики та вугільної промисловості В. Демчишина. Голова ради висловив стурбованість ситуацією, яка тривалий час існує у вугільній галузі Львівщини.

Від імені президії  Львівської обласної ради Олександр Ганущин попросив терміново вжити невідкладних заходів з погашення заборгованості із заробітної плати працівникам вугільних підприємств області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ