Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Волині гірники відмовились спускатися в копальню, вимагаючи повернення заборгованості

Сьогодні, 12-го червня, перша зміна шахти №9 “Нововолинська” відмовилася спускатися в копальню, вимагаючи повернення заборгованості. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України із посиланням на голову Незалежної профспілки шахти №9 Василя Гуру.
Фото з bug.org.ua.

“Гірники припинили роботу, на даний час проводимо збори з генеральним директором ДП “Волиньвугілля”. Про подальші дії працівників можна буде говорити після цих зборів.

Причина протесту – невиплата заробітної плати. 54% заплатили за квітень, далі гірники зарплати не бачили. Міністр Насалик обіцяв зарплату погасити до 3-го червня”, – розповів голова “незалежників”.

Генеральний директор ДП “Волиньвугілля” Олександр Зорін під час зустрічі вмовив гірників приступити до роботи. Він пообіцяв, що до обіду повідомить інформацію, коли точно будуть гроші", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляло Гал-інфо, після численних страйків гірникам ПАТ "ЄВРАЗ Суха Балка" підняли зарплати на 20 % із 19 травня. 

Додамо, 7 червня на рахунки ДП «Львіввугілля» надійшли кошти за реалізацію вугільної продукції у сумі 34,5 млн грн. Цей фінансовий ресурс у повному обсязі скерували на виплату заробітної плати гірникам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ