Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голландський депутат розповів, у якому випадку угоду з Україною не ратифікують

Депутат нижньої палати парламенту Нідерландів від партії D66 Кейс Ферхувен, який є одним з ключових лобістів угоди про асоціацію з Україною, визнав, що парламент не стане її ратифікувати в разі негативного результату референдуму. Про це він заявив під час дебатів в Гаазі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Якщо голосування скаже "ні"... Що ж, більшість парламентарів нідерландського парламенту вже підтвердила, що в цьому разі ми маємо поважати волю виборців. То ж, в цьому разі уряду доведеться піти до Європейської ради і пояснити, що Нідерланди більше не хочуть ратифікувати угоди. І далі буде непроста задача для ЄС, що робити в даному випадку", - пояснив він.

Депутат наголосив, що особисто він – за угоду з Україною, а більшість аргументів проти цього документу, які лунають останнім часом, ґрунтуються на хибних твердженнях чи припущеннях.

Нагадаємо, виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ