Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Волинь

Голодомор вчить необхідності протистояти тоталітаризму – канадський депутат

День пам’яті жертв Голодомору в Україні нагадує про необхідність протистояти тоталітаризму та враховувати уроки минулого. Про це заявив тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан, повідомляє кореспондент Укрінформу

«День пам’яті жертв Голодомору, який щорічно відзначається у четверту суботу листопада, вчить усіх канадців, що ми повинні протистояти тоталітарним режимам й ніколи не дозволяти помилкам минулого повторюватися», - сказав Безан.

На його переконання, цей жахливий акт геноциду був спробою «зруйнувати національну ідентичність українців, знищивши їх культуру та мову».

Він додав, що боротьба України за власне майбутнє й самовизначення не завершена навіть після проходження 25 років із отримання незалежності.

«Враховуючи незаконну анексію Росією Криму та брутальне військове вторгнення на Сході, Україна потребує нашої підтримки більше, ніж будь-коли. Канада гордо допомагає українцям та непохитно підтримує суверенітет й територіальну цілісність України», - наголосив депутат.

Безан також нагадав, що саме ухвалення його законопроекту про визнання Голодомору актом геноциду українців зробило Канаду першою державою, після, власне, України, яка пішла на такий крок.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ