Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова ЛОДА зустрівся із радником Посла Держави Катар в Україні

Сьогодні, 23 липня, голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський зустрівся із радником Посла Держави Катар в Україні Халіль Аль Саїдом, - повідомили у прес-службі ЛОДА.
Голова ЛОДА зустрівся із радником Посла Держави Катар в Україні

Очільник області висловив вдячність раднику Посла за вагомий внесок у налагодженні двосторонніх відносин між Україною та Державою Катар.

“Приємно вітати Вас на Львівщині. Думаю, що співпраця між Україною та Державою Катар розвиватиметься. Львівська облдержадміністрація завжди відкрита для міжнародної співпраці. Я знаю, що ви є автором книги “Історія України” арабською мовою, це дуже приємно”, - наголосив Маркіян Мальський.

У межах зустрічі Маркіян Мальський висловив ініціативу щодо налагодження всебічної співпраці з Державою Катар, зокрема у галузях економіки, культури, туризму.  Також голова Львівської ОДА наголосив на важливості  відкриття авіасполучення Львів-Доха.

“Важливими є катарські інвестиції в Україну. Також у нас є гарні українські товари, які ми б радо експортували на ринки Катару, а найкращі продукти вашої країни можуть знайти своє використання в Україні”, - зазначив очільник Львівщини.

 Зі свого боку радник Посла Держави Катар в Україні Халіль Аль Саїд висловив сподівання на подальше співробітництво.

“Хочеться активізувати відносини між нашими країнами. Львів славиться запашною кавою, у вас проходить кавовий фестиваль, а відтак катарці могли б приїхати і презентувати свою каву. Щодо розвитку економіки, важливо, щоб у Державі Катар працювали українські технології. Ще один напрям – це спорт, у 2022 році у Катарі триватиме Чемпіонат світу з футболу і хотілось, щоб Україна зробила свій внесок в організацію цієї події”, - наголосив радник Посла Держави Катар в Україні Халіль Аль Саїд.

Відтак, сторони акцентували увагу на організації обміну делегаціями для ознайомлення з культурою, туристичним потенціалом, економікою обох країн. Також обговорили можливість організації Днів Катару на Львівщині.

Зокрема,представників Держави Катар запросили на Міжнародний економічний форум, який відбудеться восени.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ