Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міжнародна безпека та кризовий менеджмент: в ЛНУ відкриють нову освітню програму

27 квітня Вчена рада Львівського національного університету імені Івана Франка прийняла рішення про відкриття нової освітньо-професійної програми «Міжнародна безпека та кризовий менеджмент» у рамках напрямку підготовки бакалаврів «Міжнародні відносини». Про це в коментарі Гал-інфо розповів декан факультету міжнародних відносин, професор Маркіян Мальський.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

За його словами, нова освітня програма стала результатом багаторічної співпраці із закордонними партнерами у сфері дослідження безпекового середовища, міжнародних конфліктів та питань врегулювання криз та постконфліктної відбудови.

«Динамічні трансформації міжнародної системи та поява новітніх викликів і загроз, наростання кризових явищ у міжнародній політиці обумовлює актуалізацію питання впровадження в навчальний процес безпекових студій та кризового врядування з метою підготовки фахівців, готових працювати у сфері кризового менеджменту та управління безпекою», - сказав Маркіян Мальський.

Професор наголосив, що головним завданням освітньої програми є підготовка висококваліфікованих фахівців-міжнародників у сфері міжнародної безпеки та кризового менеджменту здатних не лише аналізувати безпекове середовище на національному, регіональному та глобальному рівні, а й володіти інструментами кризового управління та запобігання міжнародним конфліктам.

Він додав, що освітня програма стала відповіддю на потреби часу з врегулювання кризових явищ у безпековій сфері на міжнародній арені.

«Програма базується на сучасних наукових розробках та практиках у сфері міжнародних відносин, безпекових студій, управлінні кризами. Особливістю освітньої програми є поєднання опанування теоретичних знань з практичними навичками роботи в міжнародному середовищі. В процесі навчання студенти мають широкий спектр навчальних дисциплін у сфері наук про безпеку та кризового менеджменту орієнтовані на формування комплексного міждисциплінарного підходу до формування програмних результатів навчання. Водночас освітня програма передбачає наявність вибіркових дисциплін як загальної, так і професійної підготовки в рамках програми (вибіркові дисципліни за блоками: «Європейська та міжнародна безпека», «Економічна та енергетична безпека», «Національна безпека та кризовий менеджмент»). Вивчення двох іноземних мов (першої обов'язкової) та другої (за вибором здобувача освіти). Можливість вивчення шведської, норвезької, слов'янських та східних мов. Програми академічної мобільності дозволяють опанувати особливості міжкультурної комунікації. Практичні навики закріплюватимуться», - сказав Маркіян Мальський.

Головним фокусом, за його словами, нової програми є сфера міжнародної безпеки та кризового врядування у сфері міждержавних відносин. Поєднання базових знань з теорії та історії міжнародних відносин, зовнішньої та безпекової політики держав світу з навичками антикризового врядування та кризового менеджменту у сфері національної та міжнародної безпеки дозволить підготувати затребуваного на ринку праці фахівця, здатного ефективно управляти процесами антикризової діяльності як на державному, так і міжнародному рівні.

Навчальний процес забезпечуватиметься науково-педагогічними працівниками кафедр та лабораторій факультету міжнародних відносин та інших структурних підрозділів університету.

«Проблематика міжнародної безпеки та кризового управління є одним з напрямів діяльності створеного на факультеті міжнародних відносин Центру міжнародної безпеки та партнерства. За ініціативою Центру започатковано проведення серії циклічних міжнародних наукових конференцій з проблем міжнародної безпеки, підготовлено низку монографій та матеріалів з проблематики безпеки, конфліктного врегулювання, прикладних проблем міжнародної політики», - сказав Маркіян Мальський.

Він додав, що Центр міжнародної безпеки та партнерства факультету міжнародних відносин має партнерську співпрацю з провідними навчальними та експертними центрами в Україні та за кордоном у сфері вивчення проблем функціонування регіональних та глобальної системи безпеки.

Додамо, що набір студентів здійснюватиметься відповідно до правил прийому до Львівського національного університету за рахунок ліцензійного обсягу спеціальності Міжнародні відносини, суспільні комунікації, регіональні студії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ