Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова Львівської ОДА вимагатиме належного фінансування очисної та прохідної техніки для львівських шахт

В області за І півріччя 2006 р. реалізували споживачам 8,5 тисяч тонн вугілля, що на 1,8 тис. тонн більше, ніж аналогічний період минулого року. Найбільше вугілля придбали в Жовківському, Старосамбірському, Жидачівському і Бродівському районах. Повідомив начальник управління вугільної промисловості та паливо-енергетичного комплексу головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Земомислав Новікевич.

За його словами, проблема полягає в тому, що львівське вугілля дуже низькоякісне. Стандартам відповідає лише 25% вугілля. Голова ЛОДА Петро Олійник зазначив, що у вересні буде створена спеціальна комісія, яка перевірятиме якість вугілля і якщо зольність буде перевищувати 28% для підприємства та 22% для населення, справи будуть одразу передаватися в прокуратуру. Крім того, в понеділок, 24 липня, Петро Олійник звернеться до міністра вугільної промисловості Віктора Тополова і прем’єр-міністра України Єханурова з вимогою затвердження плану фінансування очисної та прохідної техніки для львівських шахт, оскільки фінансування здійснюється зараз на дуже низькому рівні.
Також досягнуто домовленостей із Добротвірською і Бурштинською ТЕС про те, що вони будуть використовувати львівське вугілля, якщо воно відповідатиме усім нормам. При цьому, через отримання невеликих лімітів газу у розмірі 5 тис м куб., що становить 3% в загальній структурі потреб у паливі ТЕС, Добротвірська ТЕС зацікавлена максимально використовувати дешеве львівське вугілля.
Крім того, голова ЛОДА пообіцяв провести інвентаризацію теплових котлів на підприємствах  по рівню ККД з метою довести ККД до 90%. Сьогодні ККД становить 82%.         


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ